Hjælper Infrarøde Saunatæpper Med Restitution

Hjælper Infrarøde Saunatæpper Med Restitution

Infrarøde Saunatæpper og restitution


I en verden af personlig træning involverer muskelrestitution hvile mellem træningsperioderne. Ernæring spiller også en rolle, hvor protein er det primære fokus. En anden mulighed, der kan hjælpe med at genoprette muskelvæv efter træning, er et infrarødt saunatæppe, som bruger infrarød varmeterapi.


Fordele ved infrarød varmeterapi til muskelgendannelse

Lyset, der udsendes i infrarød saunaterapi, trænger dybt ind under hudens overflade. Dette giver adgang til det muskelvæv, der er stresset under styrketræningssessioner. Men hvordan virker infrarød terapi?


En artikel udgivet i 2019 forklarer, at svaret stadig er noget uklart. Det ser dog ud til at have mange varmerelaterede sundhedseffekter. Dette omfatter vasodilatation af kapillærerne, hvilket forbedrer blodcirkulationen. Dette gør det muligt for mere ilt og næringsstoffer at komme til muskelvævet. Det forbedrer også kroppens evne til at piske giftstoffer væk.


Et af de primære "toksiner", der skabes ved styrketræning, er mælkesyre. Hvis overskydende mælkesyre ikke reduceres, opstår ømme muskler. Enhver atlet vil fortælle dig, at muskelømhed kan hæmme deres præstation. Øget blodgennemstrømning til musklen mindsker denne sandsynlighed.


En anden fordel ved infrarød terapi er reduceret smerte. Det virker ved at tjene som smertestillende for muskelvævet. Igen er dette gavnligt i tilfælde af muskelømhed efter intens træning. Hvis du kan forhindre dine klienter i at have ømme muskler, vil de finde det nemmere at holde sig til deres træningsregime. Plus, det tilbyder en smertelindrende mulighed, der ikke involverer at tage medicin.


Yderligere fordele omfatter forbedret søvnkvalitet, øget hudelasticitet og reduceret fedtmasse. Søvn hjælper yderligere med at genoprette musklerne, hvilket gør denne ene komponent ekstra effektiv. Øget hudens elasticitet betyder et mere tonet udseende. Reduceret fedtmasse taler for sig selv.


Forskning i infrarød saunaterapi

Mange undersøgelser er blevet udført for at lære, hvordan infrarød varme påvirker muskelvæv. Den ene blev offentliggjort i 2015. Den undersøgte brugen af langt infrarød saunabadning på restitution efter udholdenhedstræningssessioner.


Ti mænd deltog i 30 minutters saunabadning. Disse sessioner blev afholdt efter styrke- eller udholdenhedstræning. For nogle involverede saunabadningen brugen af en langt infrarød sauna. Resten brugte traditionel finsk saunabadning.


Forskere fandt ud af, at dem, der brugte langt infrarød saunabadning, havde bedre neuromuskulær restitution. De bemærkede endvidere, at denne type infrarød terapi også tilbød "en behagelig og afslappende oplevelse."


En anden undersøgelse fra 2015 fandt det samme, når langt infrarød varme blev brugt på kraftatleter. Disse atleter oplevede også forbedret neuromuskulær præstationsgendannelse. Dette satte dem i stand til at træne hårdere og fremskynde deres atletiske udvikling.


Stadig flere stykker forskning fremhæver yderligere fordele ved en infrarød sauna. Man deler, hvordan det hjælper med at sænke blodtrykket. Dette er vigtigt, fordi højt blodtryk kan føre til hypertension. Hvad kan hypertension føre til? Pludselig hjertedød.


Denne artikel tilføjer, at ud over at forbedre blodtrykket kan saunabadning også forbedre ledsmerter og mobilitet. Det er også gavnligt for lungerne og godt for huden. Så brugen af infrarød saunavarme giver mange fordele.


Infrarød sauna vs rødt lysterapi

Nogle mennesker forveksler infrarød saunabehandling med rødt lysterapi. De to er dog meget forskellige.

Som tidligere nævnt bruger en infrarød sauna langt infrarødt lys. Rødt lys terapi, på den anden side, bruger nær infrarødt lys. NASA forklarer, at nær infrarødt lys er tættere på at være et "synligt lys", hvorimod langt infrarødt lys er mere elektromagnetisk. Det er også mere "termisk" eller en varmekilde. Andre mere almindelige kilder til langt infrarød varme omfatter en ild, der brænder i pejsen eller endda sollys.

Disse langt infrarøde varmekilder er dramatisk anderledes end kilder, der bruger nær infrarødt lys. Et eksempel på en enhed, der bruger nær infrarødt lys, er en fjernbetjening. Lysets bølgelængde gør det muligt for det at styre fjernsynet, men det afgiver ikke varme.

Rødt lys terapi kaldes også nogle gange lav-niveau laser terapi eller fotobiomodulation. Selvom den ikke udsender varme, tjener denne type terapi et værdifuldt formål. Forskning har forbundet rødt lys terapi med at være anti-inflammatorisk. Det fremmer også ekspressionen af antioxidantenzymer.