Kan Infrarøde Saunatæpper hjælpe Mod Gigt?

Kan Infrarøde Saunatæpper hjælpe Mod Gigt?

Find ud af, hvordan almindelig infrarød saunatæpper kan hjælpe mod gigt

Alle aspekter af hverdagen er påvirket af de smerter, ledstivhed og træthed, der følger med diagnosen leddegigt. Fra at børste dine tænder, til at træde ud af sengen, tilberedning af mad og de overordnede begrænsninger ved at bevæge en krop, der er gennemsyret af de hensynsløse symptomer på leddegigt, er denne autoimmune sygdom degenerativ og invaliderende uden nogen kendt kur.


Typisk behandling involverer symptomhåndtering og en aggressiv farmaceutisk tilgang til at reducere ledhævelser og smerter. Med den lidet kendte årsag til reumatoid arthritis, menes det, at langvarige tilstande af stressrespons forværrer symptomerne og øger perioder med sygdomsaktivering. Dette fremskynder i sidste ende de forværrede virkninger, som denne tilstand har på mange systemer i kroppen, inklusive vansiring af ekstremiteter.


Så kan saunatæpper hjælpe med leddegigt?

Når det kommer til at bruge infraøde saunatæpper til gigt, kan behandlingen være ret lovende. I de senere år har casestudier, der involverer personer diagnosticeret med reumatoid arthritis ved brug af saunatæpper  to gange om ugen, vist sig meget vellykkede med hensyn til at finde forlængede tilstande af remission (1). Disse resultater har skabt platformen for begyndelsen af en ny æra i, hvordan vi behandler og fremmer velvære hos individer, der lider af leddegigt.


Hvis du, eller en du elsker, lever med leddegigt, så læs venligst videre for at forstå, hvordan saunatæpper kan hjælpe med at håndtere og lindre symptomer på leddegigt.


Lær, hvordan det infrarøde lysspektrum påvirker kroppens systemer til at lindre symptomer, læs om tidligere casestudier, der fandt symptomlindring ved infrarød saunaterapi, og opdag endelig, hvordan almindelig infrarød saunaterapi giver frihed fra smertefulde ledhævelser og holder leddegigt i remission, så livet for dig eller din elskede kan leves fri for invaliderende smerte.


Hvad er reumatoid arthritis?

Reumatoid arthritis (RA) er en kronisk autoimmun lidelse, der over tid nedbryder og eroderer mange af kroppens systemer, herunder led, øjne, lunger, hud og blodkar. En autoimmun lidelse opstår, når immunsystemet fejlagtigt angriber kroppens væv snarere end en ekstern trussel. Leddegigt beskadiger slimhinden i leddene, hvilket forårsager alvorlig hævelse, smerte, træthed og nogle gange deformitet af led og lemmer.


Den kroniske betændelse forbundet med leddegigt er årsagen til nedbrydningen af andre kropssystemer ud over leddene. Det er også betændelse i leddene, der får synovium (ledhinden) til at blive tykkere. Dette resulterer i en overflod af ledvæske, der fører til ligament- og seneudvidelse og svækkelse, hvilket forårsager deformitet i leddene og lemmerne hos personer, der lider af denne tilstand. Langvarig betændelse forårsager tab af elasticitet i brusken, da ledbånd strækkes og svækkes.


Reumatoid arthritis er episodisk, hvilket betyder, at tilstanden blusser op i visse perioder og finder også remission på andre tidspunkter. Forståelse af årsagsfaktorerne bag 'opblussen' kan hjælpe individer med at håndtere tilstanden. Ligesom alle autoimmune lidelser ser det ud til at forblive i stressrespons i længere tid ad gangen at være en stærk årsagskomponent i stadier af øget ubehag.


Reumatoid arthritis begynder med at påvirke de mindre led i starten, fingre og tæer i symmetrisk justering. For eksempel, hvis venstre storetå er påvirket, er den højre storetå også påvirket. Efterhånden som sygdommen skrider frem, påvirkes større led, i sidste ende betaler det kardiovaskulære system og de indre organer vejafgiften af langvarig betændelse.


Medicinske fagfolk omtaler "opblussen"-stadiet som sygdomsaktivering og perioder, hvor der er få eller ingen tegn eller symptomer, som tilstande af sygdomsremission. Selvom der ikke er nogen kendt kur, er målet i enhver behandlingsplan, at patienten forbliver i tilstande af remission uden oplevede symptomer (2).


At forstå, at inflammation i hele kroppen er den primære årsag til reumatoid arthritis-symptomer, hjælper med at skabe en behandlingsplan, der adresserer denne underliggende synder.


Det infrarøde spektrum af lys har en unik interaktion med kroppens cellulære netværk, der resulterer i øget cirkulation og derfor reduceret inflammation. Dette er et vigtigt aspekt af enhver reumatoid arthritis-håndteringsplan.