Hvorfor infrarøde saunatæpper er det ultimative redskab til afslapning og velvære

Hvorfor infrarøde saunatæpper er det ultimative redskab til afslapning og velvære

Lad os være ærlige: Livet er ofte travlt, krævende og direkte stressende. Med så mange ansvarsområder på tallerkenen drømmer du sikkert om at sole dig i solen på en tropisk ø. Ahhh, lyder det ikke afslappende? Selvom du ikke altid kan flygte til et tropisk paradis (hvis kun!), kan du bringe den varme, helbredende sol til dig med et infrarødt saunatæppe. Ved at bruge fjern-infrarød varme varmer et saunatæppe din krop indefra og ud, hvilket resulterer i mange fysiske og mentale sundhedsmæssige fordele.

I dette blogindlæg vil vi fokusere specifikt på, hvordan infrarøde saunaer er yderst effektive til at hjælpe dig med at slappe af, lindre stress, booste dit humør og sove bedre. Før vi dykker ned i videnskaben omkring dette interessante emne, lad os hurtigt gennemgå, hvorfor afslapning er så vigtig i første omgang.

Hvorfor er afslapning vigtig?

Mens stress er en uundgåelig del af livet og nyttig i mange situationer, kan for meget stress og ikke nok afslapning give problemer. Stress, angst og depression er stigende. Faktisk er anslået 75 til 90 procent af alle besøg hos primære læger for stress-relaterede problemer. Langvarig stress kan forårsage utallige helbredsproblemer, herunder højt blodtryk, hjerteproblemer, diabetes, hudsygdomme, astma, depression, angst, hovedpine, vægtøgning, søvnproblemer og et svagt immunsystem - listen bliver ved og ved!

Kan infrarøde saunaer reducere stress og forbedre humøret?

For at imødegå al den stress, du møder, er det et absolut must at få tid til at hvile, slappe af og passe på din krop og sind. Det er her en infrarød sauna kommer ind!

Adskillige undersøgelser viser, at infrarød saunaterapi er effektiv til at reducere stress, angst og depression og fremkalde afslapning. I en fire-ugers undersøgelse rapporterede deltagere diagnosticeret med mild depression forbedret depression, appetit og afslapning sammenlignet med deltagere, der kun hvilede i en seng og ikke modtog saunaterapi.

I en anden undersøgelse oplevede deltagere, der kun havde fået en infrarød saunabehandling, en hurtig og kraftig antidepressiv effekt, som varede i seks uger. Dette tyder på, at korte perioder med forhøjet kropstemperatur (hypertermi) kan virke som et antidepressivt middel.

Ikke dårligt til at slappe af i en sauna, vel?

Hvordan hjælper infrarøde saunaer med afslapning, humør og søvn?

Hvis du nogensinde har brugt en infrarød sauna før, har du sandsynligvis bemærket, at en session ofte resulterer i en vedvarende følelse af afslapning og tilfredshed, lidt som om du lige har brugt dagen på stranden. Dette sker af et par årsager.

Øget serotoninproduktion

En af grundene til, at dette sker, er øget serotoninproduktion, neurotransmitteren, der er ansvarlig for at få dig til at føle dig glad, afslappet, fokuseret og afbalanceret. Sammenhængen mellem varme og lykke er blevet undersøgt i flere forskellige sammenhænge i de senere år. En forsker ved University of Colorado, Christopher Lowry, er blandt dem, der gjorde banebrydende opdagelser om sammenhængen mellem en forhøjet kropstemperatur og velvære.

I sin forskning identificerede Lowry en specifik gruppe neuroner i hjernen, der er følsomme over for varme. Når kropstemperaturen stiger, frigiver disse neuroner en større mængde serotonin i kroppen.

Lowry teoretiserer, at der kan være en sammenhæng mellem de systemer, der aktiveres, når kroppen forsøger at køle sig selv ned, og følelsen af ​​afslapning og nydelse. Mens der skal udføres mere dybdegående undersøgelser, er der en meget klar sammenhæng mellem temperatur og hvordan vi har det.

Boosten i serotonin har også downstream-effekter. Når du føler dig gladere og mere tilpas, vil du naturligvis være i stand til at slappe af, slippe spændinger og sove bedre.

Øget dopaminproduktion

Infrarød saunaeksponering forårsager en betydelig frigivelse af dopamin (en neurotransmitter) og beta-endorfin (et neuropeptidhormon). Disse kemiske budbringere forårsager en følelse af eufori, såvel som forbedret humør, energi, følelse af ro og smertetolerance. Niveauet af endorfiner frigivet under en infrarød sauna-session er omkring det samme niveau, som får løbere til at opleve en "runner's high" efter en løbetur.

At skabe et beroligende hjemsted

Som du har lært i dag, er brugen af ​​en infrarød sauna en effektiv måde at reducere din stress og angst og øge følelsen af ​​lykke og ro. Det er også sikkert! I modsætning til solen, som også leverer skadelige ultraviolette stråler sammen med den beroligende infrarøde godhed.

For selv at opleve fordelene ved infrarød saunaterapi kan du enten besøge en spa, der tilbyder infrarød saunaterapi eller investere i din egen infrarøde sauna derhjemme. Hos NordicHigh tilbyder vi et infrarødt saunatæppe, der giver dig alle fordelene ved infrarød terapi og giver dig mulighed for at lægge dig ned for den ultimative afslapningsoplevelse. At have en sauna derhjemme giver dig ubegrænset, bekvem adgang til fordelene ved infrarød varme til en minimal pris.

 

Mens du kan bruge dit NordicHigh infrarøde tæppe hvor som helst, har mange af vores kunder skabt et særligt område i deres hjem, hvor de slapper af og bruger deres saunatæppe. Dette rum fungerer som et fristed, hvor du kan komme væk fra al stress, forynge din krop og sind og træde tilbage ind i den travle verden med ro og lykke.

Giv dig selv varmegaven

Hos NordicHigh tror vi på, at det at skabe en hjemmespa ikke handler om at forkæle dig selv (nå, måske lidt), men snarere at genoprette forbindelsen til din krop, sind og ånd. Selvopdagelse kan kun opnås, når vi træffer beslutningen om at passe på os selv, praktisere mindfulness og lytte til vejledningen indefra.

Intuitivt forbinder vi varme med en følelse af glæde, komfort og lykke. Som et varmt bad eller at slappe af på en solrig strand, vil et infrarødt saunatæppe øjeblikkeligt løfte din mentale og fysiske tilstand. Giv dig selv gaven afslapning, lykke og fred, og gode ting vil følge.