Alt du behøver at vide om saunatæpper

Alt du behøver at vide om saunatæpper

Hvis alle kunne have et saunarum i deres hus, ville de. Ikke kun føler du dig ekstra luksuriøs, når du sidder i en, men de hjælper også med at afgifte din krop for alle de grimme ting. Desværre tager de værdifuld fast ejendom og er dyre. Saunatæpper er dog den seneste – mere praktiske – trend inden for wellness. Derudover giver de dig mulighed for at leve dit liv (a.k.a. binge-se dit nye yndlings Netflix-show), mens du forkæler din krop.

Hvad er et saunatæppe?
Ligesom navnet antyder, er det dybest set en sauna - der spænder fra 80°F - 160°F - som du vikler rundt om din krop for at målrette alle kroge og kroge. Infrarøde saunatæpper er faktisk den mest populære mulighed på markedet, fordi de giver de samme resultater (farvel toksiner!) ved en lavere temperatur, hvilket gør det mere tåleligt for folk, der ikke kan håndtere varmen fra en normal sauna. Til gengæld belaster de din krop mindre, hvilket gør dem mere effektive.

Hvad er fordelene ved saunatæpper?
I lighed med en almindelig sauna hjælper saunatæpper med at afgifte kroppen for uønskede kemikalier og opløse fedtaflejringer. På ydersiden kan du mærke reduceret cellulite og vægttab. De virkelige fordele er dog inde i din krop, såsom lindring af muskelspændinger, lavere blodtryk, mindre betændelse, lindring af hovedpine, øget stofskifte og et stærkere immunsystem.

Hvem skal og bør ikke bruge det?
Især atleter er en god kandidat til saunatæpper. Eller enhver anden, der regelmæssigt går i fitnesscentret eller træner. Hvis du er gravid eller har lupus, multipel sklerose, hæmofili eller hudsygdomme, skal du først kontakte din læge.

Nogle tips til nybegyndere?
Behandl det, som du ville behandle en varm yogatime: hydrer, hydrer og hydrér noget mere. For at få mest muligt ud af din session, drik vand før, under og efter.

Toptip: Brug en vandflaske eller tumbler med sugerør, så du nemt kan nippe til dit vand, mens du har begrænset bevægelighed i tæppet. Spis aldrig lige før du hygger dig i tæppet.

Hyppigheden og den brugte tid er helt op til dig: De fleste anbefaler at starte med en 15-minutters session en gang om ugen, før du arbejder op til en 45-minutters session op til tre gange om ugen. Til dine første par sessioner skal du bære bomuldsundertøj, da det kan tage lidt tid for din krop at tilpasse sig de høje temperaturer. Normalt anbefales det dog ikke, at du har tøj på, mens du er pakket ind i tæppet.

Saunatæpper vs varmetæpper
Undrer du dig over, hvordan et saunatæppe kan sammenlignes med et pålideligt varmetæppe? Den største forskel er, at et saunatæppe ligner en sovepose, idet det helt omslutter din krop med temperaturer fra 80°F – 160°F. Et saunatæppe kan bruges i en seng, på gulvet eller i en stol.

Saunatæpper kan variere fra 2000-6000 kr afhængigt af tilføjede funktioner. Du kan se NordicHighs topanmeldte saunatæppe her