6 Måder til at detoxe kroppen og balancere hormoner

6 Måder til at detoxe kroppen og balancere hormoner

Uanset om du prøver at slippe af med den stædige bule i dit ansigt eller finde en måde at opnå verdensfred på, er der én ting, der er fælles for os alle, og det er stress. Hver dag står vi over for alle slags stressfaktorer, der forårsager kaos på vores kroppe og får vores hormoner til at gå galt. Hvis vi lader vores kroppe regelmæssigt blive ramt af disse stressfaktorer, kan resultaterne blive ret alvorlige. Du kan ende med søvnproblemer, aldring af huden og alle former for ømhed og smerter. Og disse er blot nogle få - der er faktisk meget mere. Der er dog en vej ud - gennem en kropsafvænning.


DETOX KROPPEN


Din krop er en fantastisk maskine. Som en solid militærbase med fremragende taktik har den et naturligt, effektivt detox-system, der beskytter det mod alle mulige bakterier og vira. Men selv det stærkeste fort kan være i fare, både indefra og udefra. Når først dit immunsystem er brudt, kan toksiner trænge ind, begynde at samle sig og blive formidable fjender.

Disse fredens fjender (det vil sige dit fysiske og mentale velbefindende) kommer fra forureningen i dit miljø, såsom cigaretrøg og bildampe og ultraviolet stråling fra soleksponering. Selv nogle af dine yndlingsfødevarer og drikkevarer kan være kilder til giftige kemikalier. Og så er der stress, som udløser overreagerende forsvarsmekanismer i din krop, hvilket gør situationen værre. Så hvor passer afgiftning ind i alt dette, så?

Afgiftning betyder rensning af din krop for at eliminere ophobning af toksiner. Fordi disse vanskelige overfaldsmænd kan angribe din krop fra alle fronter (både fra indvendige jobs og eksterne elementer), har du brug for en udrensning, der er holistisk - en altomfattende tilgang, der bruger flere måder til at afgifte kroppen og balancere hormoner. Med ikke kun én, men en hel bataljon af krigere, har du en bedre chance for at vinde krigen mod disse kemikalier.

Belønningen ved afgiftning er bare fabelagtig. Med en afgiftet krop og opjusterede hormonniveauer vil du have færre ømhed og smerter og kvalme, mens du har mere energi og mental klarhed. Dit immunforsvar er boostet, og din krop kan bedre optage næringsstoffer. Dit plejede og sundere indre vil også få din hud til at lyse op, så den bliver klar og strålende. Og det er ikke kun din hud, der kan være i swag-tilstand – det kan dine hormoner også.

Kvinde, der har ondt i maven, bøjer sig og har hænderne på maven

ROLLEN SOM HORMONER SPILLER


Hormoner er din krops troværdige kemiske budbringere. De arbejder hårdt på at styre og koordinere dine forskellige processer som vækst, stofskifte og reproduktive funktioner. De kan også påvirke dit immunforsvar og har evnen til enten at få dig til at hoppe af glæde eller bryde sammen og græde. De er så kraftige, at for lidt eller for meget af ethvert hormon kan gøre dig rigtig syg, for ikke at nævne, hvor forfærdeligt det kan få dig til at føle og se ud. Når toksiner er til stede i dit system, kan de forårsage hormonelle ubalancer. Så at vide, hvordan man detoxer kroppen og balancerer hormoner, er helt afgørende for at beskytte dit helbred og dit velvære.

MÅDER AT DETOX KROPPEN OG BALANCERE HORMONER

BYGGER OP VED AT BRYDE VÆK


Når din krops naturlige forsvar er styrket, kan den gøre et bedre stykke arbejde med at håndtere toksiner og afbalancere dine hormoner. Men hver dag bryder vores usunde vaner op i stedet for at opbygge vores immunsystem.

At spise "dårlig mad" er en sådan vane. Alle kemikalierne fra tilsætningsstofferne, madfarve, MSG (mononatriumglutamat), kunstige sødestoffer og så meget mere i dine konserverede og forarbejdede fødevarer og drikkevarer kan alle sammen lægge op til en giftig bunke, som kan få dine hormoner til at gå amok.

En anden dårlig vane er at leve på din sofa. Manglen på motion (eller måske fraværet af det) kan få dig til at gå glip af de toksin-skyllende fordele fra forbedret vejrtrækning, forbedret blodgennemstrømning og øget sved.

Forsvar dit immunsystem ved at skære ned på konserves og forarbejdet mad og erstatte dem med afgiftende frugter og grøntsager, som avocado, bær, rødkål, grønkål og spinat. Disse har en kraftfuld antioxidant, der hjælper med at beskytte mod de skadelige virkninger af toksiner. Og hvis du kan, så spis økologisk, så du kan undgå hormonerne fra kunstigt producerede spiselige varer.

Selvfølgelig skal et godt forsvar komme med en god offensiv. Så få en konsekvent træningsvane, få dit blod i gang, og begynd at frigive disse giftstoffer med din sved!

 

ØGNER FORDØJELSEN TIL DETOX


En sund tarm kan være et af dine mest fremragende forsvar mod toksiner. Når dine fordøjelsesprocesser er i optimal funktionstilstand, kan din krop bedre nedbryde din mad til næringsstoffer. Når disse næringsstoffer leveres effektivt til dine muskler og væv, kan dine celler reparere sig selv for at vende den toksin-inducerede skade, så de kan gå tilbage til business-as-usual-tilstand.

Styrk dine fordøjelsesprocesser ved at tage probiotika, som bringer gode bakterier til din tarm og hjælper med at holde fordøjelsessaften flydende. At spise fiberrige fødevarer, der kan lette dine toiletproblemer, kan også hjælpe med at skylle toksiner ud sammen med kolesterol. Du kan også gå lavt på stegt, fed mad (som enten kan forårsage forstoppelse eller diarré!), vælge kun magert kød (som er lettere at fordøje, fordi det er højt i protein) og drikke masser af vand.

ELSK DIN LEVER


I ranglisten over detox-våben er din lever din femstjernede general. Det fungerer som et filter, der holder overskydende hormoner, som du ikke har brug for, fra at blive absorberet i dit system. Men når hære af toksiner bliver ved med at bombardere det, kan selv din kraftfulde lever kun gøre så meget. Ude af stand til at udføre sit arbejde ordentligt, kan den ikke skylle de uønskede toksiner ud, som vil blive ved med at recirkulere i din krop. Dette resulterer i hormonelle ubalancer.

Hold dig væk fra plastik. Dine mad- og drikkevarer kan komme i plastikemballage med skadelige kemikalier, som kan efterligne dine egne hormoner og øge ubalancen. Når du tilføjer varme til disse kemikalier, som når du smider emballagen i en mikrobølgeovn, øges de negative virkninger.

Synderen er ikke kun din mademballage. Se dig omkring i dit hjem, og du vil sandsynligvis finde et væld af kemikalier gemt i de almindelige genstande, du bruger, fra dine husholdningsrengøringsmidler til dine skønhedsprodukter. Beskyt din lever mod mere giftig eksponering ved at bruge glas og rustfrit stålemballage. Og glem ikke at tjekke etiketterne på dine produkter!

 

NYREVENLIGHED


Selvom leveren er dens mere berømte fætter, spiller dine nyrer også en væsentlig rolle i at afgifte din krop. De virker i det væsentlige ved at filtrere toksinerne fra blodet og fjerne dem, når du går på toilettet.

Styrk dine nyrer ved at give dem lidt TLC. Start med at stoppe pille-popping-vanen. Overanstreng ikke dine nyrer ved at indtage håndkøbs antiinflammatoriske lægemidler og smertestillende medicin, som om de var gelébønner (hold dem også væk!). Drik i stedet masser af nyre-rensende vand og forkæl dig selv med nyre-elskende fødevarer såsom æbler, blåbær, fisk og mørke bladgrøntsager.

Kapsler af fiskeolie i en glasskål

BETYDNING AF TILLÆG


Tilføjelse af kosttilskud til din kost, såsom vitaminer og magnesium, er en anden måde at bekæmpe toksiner på. Vitaminer kan parres med probiotika og andre kosttilskud for at hjælpe celler med at hele bedre og hurtigere. De har også antioxidantevner, som yderligere kan ødelægge de frie radikaler, de ustabile molekyler fra toksiner, der forstyrrer hormonniveauer og forårsager sygdomme og aldring.

Magnesium kan være din levers bedste knop til at bremse skader forårsaget af toksiner. Det er også vigtigt for hormonproduktionen og for eliminering af overskydende hormoner, der hjælper med at sikre, at kroppens korrekte niveauer holdes.

 

TERAPEUTISKE BEHANDLINGER


Hvis stress kan skabe kemiske reaktioner, der forværrer toksinernes skadelige virkning og forårsager hormonelle ubalancer, så kan afstressning gøre det modsatte.

Så næste gang du er i blød i et varmt lavendelbad, kan du ærligt fortælle dine venner og kolleger, at du rent faktisk får lavet noget reparationsarbejde på dine celler, nyrer, lever og andet.

At dyrke yoga med åndedræt kan også berolige dig og holde dig centreret. Bare det at fokusere på dit åndedræt kan slappe af dine flossede nerver, mens du samtidig rydder dit sind.

At få massage er en anden god måde at stresse af på. Det kan også booste din blodcirkulation for effektiv levering af næringsstoffer til dine celler. En lymfatisk massage, som den kan effektivt skylle toksiner ud og forhindre, at dine hormoner blokeres.

Endelig er der infrarød sauna detox terapi. Infrarøde saunaer eller saunatæpper er ikke som din gennemsnitlige sauna. Den gør brug af infrarødt lys, der trænger dybt ind under huden ned til cellerne for effektiv selvhelbredelse og regenerering, hvilket styrker kroppens evne til at bekæmpe toksiner. Det infrarøde lys leverer også varme, der fremkalder sved og resulterer i frigivelse af endnu flere toksiner. Samme effekt fåes ved hjælp af infrarøde saunatæpper, som kan fåes ved NordicHigh. Disse fåes til en brøkdel af prisen med akkurat samme effekt.