12 fordele ved infrarøde saunatæpper

12 fordele ved infrarøde saunatæpper

Her er samlet 12 fordele ved infrarøde saunaer. Disse effekter vil kunne opleves ved brug af NordicHigh saunatæppet.

 

1. Forbedrer cirkulationen

Et NordicHigh saunatæppe kan først og fremmest forbedre hjertesundheden, da varmen fra en sauna får dit hjerte til at slå hurtigere, får det også mere blod til at blive pumpet rundt i din krop.

Dette er fantastisk til folk med dårligt blodomløb, da det sikrer, at blodet kommer helt ned til dine hænder og fødder.

Det kan også hjælpe med at blødgøre hærdede blodkar, hvilket også reducerer risikoen for hjerterelaterede problemer.

 

2. Sænker blodtrykket

Der er god evidens for, at regelmæssig saunabrug også kan sænke blodtrykket, men når du først begynder at bruge en sauna, kan du opleve, at dit blodtryk stiger.

Men hvis du bliver ved med at bruge sauna flere gange om ugen, vil du hurtigt opdage, at dit blodtryk falder til et sundere niveau, med alle de dertil hørende fordele.

 

3. Reducerer stress

En af de mest åbenlyse fordele ved at bruge en sauna er, at det reducerer stress, og dette er noget, der understøttes af både anekdotiske beviser og hård videnskab.

Hvis vi taler om traditionelle sidde-saunaer, er det næppe overraskende, at det at sidde i et svagt oplyst rum fyldt med damp og intet andet at lave end at slappe af og svede er forbundet med et sænket stressniveau.

Når du er i en sauna, er det nemt at glemme bekymringerne i dit daglige liv, og dette er en af ​​hovedårsagerne til, at folk besøger saunaer.

Men hvis du lukker alt andet ude og udvikler dit eget saunatæpperitual, eventuelt ved at sætte noget beroligende spa-musik på og slukke for din telefon, er der ingen grund til, at sved i et tæppe ikke kan have samme beroligende virkning som at sidde i en træsauna.

 

4. Forbedrer humøret

I lighed med punktet om at reducere stress, rapporterer mange almindelige saunabrugere, at de simpelthen føler sig i bedre humør efter deres tur i saunaen, og hvis du gør dette regelmæssigt, vil du give dit humør et stort løft.

Desuden menes det, at besøg i en sauna forårsager frigivelse af endorfiner, hvilket også spiller en rolle i at regulere dit humør, hvilket gør dette til endnu en grund til, at saunabrugere rapporterer at føle sig gladere.

Igen, selvom det meste af forskningen er relateret til traditionelle saunaer, hvis du tager dig tid til at nyde øjeblikket i dit saunatæppe og gøre det til en del af en overbærende selvforkælelsesrutine, kan dette også spille en væsentlig rolle i at booste dit humør og gøre du føler dig gladere.

 

5. Reducerer ømhed og smerter

En anden stor fordel ved alle saunaer er deres evne til at reducere mange slags ømhed og smerter.

Uden selv at se på videnskaben, blot det faktum, at så mange saunabrugere vil fortælle dig, at saunaer er en kur-alt løsning, når de har ømhed eller smerter i kroppen.

Som med mange af disse fordele, er dette måske mere relateret til traditionelle saunaer end infrarøde. Der er dog et argument for, at infrarød stråling er i stand til at trænge dybere ind i din krop og give dig endnu mere effektiv lindring – og det samme gælder saunatæpper.

 

6. Reducerer gigttilstande

Noget, der understøttes af videnskaben - omend kun af en lille undersøgelse - er, at infrarøde saunaer specifikt er effektive til at give lindring af ledsmerter og leddegigt.

Da denne undersøgelse har set på infrarøde behandlinger, er dette en fordel, du også kan forvente af et saunatæppe, så hvis du lider af tilstande som denne, kan et saunatæppe vise sig at være en klog investering.

 

7. Fremskynde restitutionen efter træning

I dag bruger sportsmænd og kvinder rundt om i verden, fra tennis- og fodboldspillere til boksere og MMA-kæmpere, saunabrug i deres restitutionssessioner efter træning eller konkurrence. Dette er en idé, der også har videnskabelig opbakning.

Dette skyldes, at det at sidde i en varm sauna varmer og afslapper trætte muskler, så de kan komme sig hurtigere.

Hvis infrarød stråling trænger ind i din krop og muskler, kan du forvente mindst den samme – hvis ikke en mere udtalt – effekt af at bruge en infrarød sauna eller et saunatæppe.

 

8. Forbedrer huden

En af de mest almindeligt foreslåede fordele ved infrarøde saunaer og saunatæpper er forbedret hudtilstand.

Dette er nogle gange udfordret, da der i øjeblikket er lidt videnskab til at understøtte det. Men fordi den øgede varme sender mere blodgennemstrømning til din hud, og varmen og sveden åbner dine porer, virker det rimeligt at acceptere, at der er en god chance for, at denne påstand er sand.

Desuden rapporterer de fleste saunabrugere om en behagelig hudglød efter brug af sauna, og dette kan opnås i et saunatæppe lige så meget som i en sidde-sauna.

Den eneste ulempe ved et saunatæppe her er, at da du skal efterlade dit hoved uden for tæppet, vil du ikke modtage disse fordele for dit ansigt eller din teint.

Men bortset fra det, er saunatæpper en fantastisk måde at forbedre din hud på og kan bruges til at lindre tilstande som psoriasis og generel tør hud.

 

9. Reducerer kronisk træthedssyndrom

Kronisk træthedssyndrom er en tilstand, der ikke er godt forstået, men der er nogle beviser for, at infrarøde saunaer og i forlængelse heraf saunatæpper kan hjælpe.

Selvom den pågældende undersøgelse var meget lille, rapporterede deltagerne efter fire uger forbedringer i mange af symptomerne, herunder træthedsniveauer og smerter.

Hvad dette betyder er, at hvis du lider af kronisk træthedssyndrom og leder efter noget, der kan give dig en vis lindring, skal det i det mindste være et forsøg værd at sidde i et saunatæppe.

 

10. Forlænger levetiden

Selvom dette kan virke som en stor påstand, er det logisk, at hvis saunatæpper kan reducere hjerteproblemer, sænke blodtrykket, reducere stress og give dig alle mulige andre fordele, så må det langsigtede resultat være, at de kan bidrage til at forlænge din liv.

Selvfølgelig, da saunatæpper er så nye, er der endnu ikke lavet langtidsundersøgelser for at bekræfte dette – men da det er meget usandsynligt, at de kan skade dig, er der ingen grund til, at du ikke skal bruge dem, hvis du vil prøve at leve længere.

 

11. Praktisk

Udover de sundhedsmæssige fordele, som saunatæpper og andre saunatyper kan give dig, er der et par fordele, der specifikt vedrører tæpper – og den første er, at de er så praktiske.

Hvis du har et saunatæppe derhjemme, kan du bruge det så ofte, du vil – du behøver ikke tage en særlig tur i fitnesscentret eller spaen, hver gang du vil nyde godt af nogle infrarøde stråler.

Oven i dette, hvis du rejser, er de kompakte og lette, hvilket betyder, at du nemt kan tage dem med dig.

Dette er især nyttigt for sportsspillere, der rejser til konkurrence, da de kan tage dem med sig, når de er på farten, og derefter kan bruge dem til at hjælpe med at komme sig på hotellet om aftenen efter konkurrencen.

 

12. Omkostninger

En anden fordel, som saunatæpper har i forhold til andre typer sauna, er prisen.

Derfor har vi ved NordicHigh prøvet at udvikle markedets bedste saunatæppe til en fair pris. Hvis du vejer omkostningerne op mod hvor meget du betaler for hver saunabehandling i din lokale spa, ved at bruge dit tæppe et par gange om ugen, vil du hurtigt få pengene tilbage. .

Tilsvarende, hvis du sammenligner at købe et saunatæppe med at montere en traditionel eller siddende infrarød sauna i dit hjem, er priserne simpelthen ikke sammenlignelige, hvilket betyder, at saunatæpper er den billigste måde at nyde alle fordelene ved en sauna i komfort af dit eget hjem.